מיסוי בינלאומי

>
>
מיסוי בינלאומי

עוד בשירותי ראיית חשבון

להרשמה לניוזלטר

מיסוי בינלאומי והדין בישראל

במשך שנים רבות או עד לינואר 2003 ליתר דיוק, אז נכנס לתוקפו תיקון 132 לפקודת מס הכנסה תשכ"א 1961, היתה נהוגה בישראל שיטת המיסוי הטריטוריאלית. שיטה זו, המתאימה למדינות נחשלות, הטילה מיסים על כל ההכנסות אשר הופקו או נצמחו בישראל מתוך תפיסה שמרבית התושבים השקיעו את כספם במדינה עצמה. יחד עם זאת, מאז שנות ה-60' הזמנים השתנו, המשק הגלובלי התפתח ועימו גם מסחר חוצה גבולות, תהליך שדרש ממדינת ישראל להביא לשינוי בחקיקה. כך נולדה לה שיטת המיסוי הפרסונאלית.

מיסוי בין לאומי עם משרד רואי חשבון שטיינמץ עמינח ושות

מהו מיסוי פרסונאלי

מאז 2003 חייב כל תושב ישראל לשלם מס בגין הכנסותיו שהופקו או נצמחו בישראל ואף מחוצה לה באמצעות רואי חשבון. לעומתו, תושב חוץ חייב במס רק על הכנסותיו שהופקו או נצמחו בישראל. אך מה קורה במצב בו, בעקבות רפורמת המס, אדם (יחיד או חבר בני אדם) יכול להיחשב כתושב של שתי מדינות שונות? ללא חקיקה מפורשת הוא עלול להיות חייב בתשלום כפל מס בגין הכנסותיו. לכן, כדאי מאוד לדעת שבפקודה החדשה של מיסוי בינלאומי נקבעה הוראה המעניקה זיכוי בגין מיסי חוץ ששולמו על הכנסות החוץ החייבות בישראל. בשורה התחתונה: איך הוראה זו משפיעה עליכם? מאחר והזיכוי ממיסי החוץ ניתן רק עבור הכנסות שהופקו או נצמחו מחוץ לישראל, למיקום הגיאוגרפי בו הופקה ההכנסה חשיבות מכרעת, ואם לא תבדקו את העניין לעומק אתם עלולים לשלם כפל מס מבלי לדעת זאת, לדוגמה, אם אתם אזרחי ישראל אך מחזיקים גם באזרחות אמריקאית, אתם נדרשים למיסוי גם בארה"ב.

מי נחשב תושב ישראל?

  • מי שמרכז חייו בישראל, בהתאם למבחן 'מירב הזיקות' הקבוע בחוק ובפסיקה. בנוסף, קיימת חזקה שמרכז חייו של היחיד בישראל אם שהה בישראל מעל 183 ימים בשנת המס או שהה בישראל 30 ימים בשנת המס וסה"כ של 425 ימים בשלוש השנים.
  • חבר בני אדם שהתאגד בישראל או חבר בני אדם שהשליטה והניהול לגביו מופעלים מישראל (למעט חריגות).
הסכמים על מיסוי בינלאומי אמנות מס - שטיינמץ עמינח ושות

הסכמים על מיסוי בינלאומי

בעקבות ניסיונות לייצר מנגנונים למניעת תשלום כפל מס, מדינות שונות חתמו על אמנות במטרה לקבוע פתרון לבעיית כפל המס. אמנות אלו קובעות את חלוקת המס בין המדינות, מקנות וודאות, מעודדות מסחר בין מדינות ומנסות למנוע מצבים בהם תושבים מתחמקים מתשלום מס. כיום מדינת ישראל חתומה על כ-53 אמנות מס למניעת כפל מס. כדאי לדעת שלאמנות המס כח רב ומה שרשום ומוסכם על פיהן גובר על הרשום בחקיקת המס בישראל, במידה וקיימת סתירה.

נכון להיום, במסגרת הסכמי מיסוי בינלאומי, חתומה מדינת ישראל על אמנות מס עם המדינות הבאות:
אוזבקיסטאן, אוסטריה, אוקראינה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, ארצות הברית, אתיופיה, בולגריה, בלגיה, בלרוס, בריטניה, ברזיל, גאורגיה, ג'מייקה, דנמרק, דרום אפריקה, דרום קוריאה, הודו, הולנד, הונגריה, וייטנאם, טאיוואן, יוון, יפן, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מולדובה, מקדוניה, מלטה, מקסיקו, נורבגיה, סין, סינגפור, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פיליפינים, פינלנד, פנמה, צ'כיה, צרפת, קנדה, קרואטיה, רומניה, רוסיה, שוודיה, שוויץ, תאילנד, תורכיה.

אם אתם זקוקים לשירותי מיסוי בינלאומי או תכנון מבני אחזקות בחו"ל צרו קשר. משרד רואי חשבון שטיינמץ עמינח ושות' ישמח להעמיד לרשותכם צוות מיוחד המתמחה בפקודת המס הבינלאומי ובאמנות המס השונות של ישראל ברחבי העולם. את הצוות מובילים השותפים עופר צ'רדמן ועידית לייטרסדורף. עופר כיהן בעבר כמנהל תחום מיסוי בינלאומי ברשות המיסים ונחשב כיום לאחד המומחים הגדולים בישראל בנושאי מיסוי ומיסוי בינלאומי. עידית הינה רואת חשבון ועורכת דין מומחית למיסוי בינלאומי.

להרשמה לניוזלטר