גילוי מרצון

>
>
גילוי מרצון

עוד בשירותי ראיית חשבון

גילוי מרצון לרשויות המדינה

נוהל גילוי מרצון נועד לעודד בעלי עסקים, עצמאיים ויחידים אשר העלימו מס (במודע או שלא) להסדיר ולהגיש את הדיווח למס ההכנסה כראוי ובמדויק וכמובן לשלם את חבות המס. אותם שביצעו השתמטות ממס, על ידי יישום הליך גילוי מרצון, מקבלים הבטחה כי לא ינקטו נגדם הליכים פליליים ובעצם הם נהנים מהלבנת ההון הלא מדווח, מאי נקיטת הליך פלילי נגדם ומההזדמנות לפתוח דף חדש ובעצם לנהל את עסקם באופן תקין ומסודר.

לנישומים אפשרות להסדיר התנהלות בלתי תקינה מול רשויות המדינה (מס הכנסה ומע"מ). אנו בפירמת רו"ח שטיינמץ עמינח ושות' טיפלנו במאות רבות של גילויים מרצון ויכולים לומר מניסיוננו כי מעצם העובדה שפלוני מגיע מיוזמתו ומדווח, רשות המיסים אינה מערימה קשיים וסנקציות פליליות, מדובר על הזדמנות פז לדווח, לשלם חבות מס, להוריד את האבן מליבכם ולהמשיך הלאה עם עסקיכם.

מהי השתמטות ממס?

השתמטות ממס (או התחמקות ממס או העלמת מס) היא נקיטת צעדים בלתי חוקיים שמטרתם הקטנת גובה תשלום המס. החוק בישראל קובע כי העלמת מס הינה עבירה פלילית שדינה מאסר בפועל, אין להקל ראש בדבר.

בביצוע העלמת מס, האדם גם עובר על החוק וגם מבצע עבירה מוסרית כנגד כל החברה בכך שהוא נהנה מכלל השירותים הציבוריים מבלי להשתתף בעלותם.

מבצע נוהל גילוי מרצון 2024

בעקבות גירעון המדינה ההולך וגובר החל מה-7 לאוקטובר, נוצר אינטרס למדינה להגדיל את הכנסותיה ולכן ברשות המיסים הוחלט להחזיר את נוהל גילוי מרצון אשר היה בתוקף לאחרונה בשנת 2019 ובשנת 2016. המדינה למעשה מאשרת לנישומים בשנת 2024 לדווח על הכנסות שלא דווחו ללא עמידה לדין וללא הליך פלילי, על הנישומים ככל הנראה תחול ריבית והצמדה, ההערכה הינה שהכנסות המדינה יגדלו בכמיליארד ש"ח בעקבות ההחלטה, אז הנה כל מה שאתם צריכים ורוצים לדעת:

מטרת גילוי מרצון לרשויות המס ותנאים להגשה

כאמור, מטרתו של נוהל גילוי מרצון היא לעודד מעלימי מס להגיש דיווח ולשלם את חבות המס לרשויות המדינה. נוהל גילוי מרצון מאפשר למי שעבר עבירות מס (חברות ויחידים) לתקן את דיווחיו ולשלם את חובו לרשויות המדינה, בנוסף לריבית פיגורים והצמדה ובתמורה המדינה מתחייבת שלא לנקוט בהליכים פליליים נגד הפונים להליך גילוי מרצון, ובתנאי שיעמדו בתנאים הבאים:

  • הגילוי מרצון יהיה כן ומלא, והמבקש (הנישום) ישתף פעולה באופן מלא עם הגורמים ברשות המיסים בנוגע לבקשת הגילוי מרצון.
  • לא נערכה בדיקה או חקירה קודמת בתיק הנישום.
  • אין בידי רשות מס ההכנסה או רשות שלטונית אחרת, אמצעי התקשורת או בתי דין מידע מקדים הקשור בגילוי מרצון.
  • המבקש (הנישום) ישלם במועד את מלוא הסכום שהוחלט כי עליו לשלם.
נישומים יכולים לדווח על הכנסות שלא דווחו כדין למס ההכנסה - שטיינמץ עמינח ושות

גילוי מרצון על ההכנסות שלא דווחו

ישנם סוגי הכנסות שונים אך בכל מקרה חלה חובת דיווח לרשות מס ההכנסה בעבור כל סוג הכנסה מכל מקור, לדוג': הכנסה משכירות דירה ונכסים מכל סוג, כיום באמצע שנת 2024 כאשר הריבית עדיין גבוהה, להוציא את המשקיעים בנדל"ן, ניתן לראות ירידה בקניית דירות בישראל, ולכן בהתאמה קיימת עליה לביקוש בשכירויות, מה שגורם למחירי השכירויות לעלות. שימו לב, אם אתם משכירים נכס ומקבלים תשלום שכירות חודשית של מעל 5,654 ש"ח (נכון לשנת 2024) עליכם לדווח למס ההכנסה ולשלם את חבות המס במידה וישנה.

בין אם אתם שכירים או בעלי עסק מכל סוג, במידה וקיים מקור רווח נוסף מעבר לרווחים הקבועים שלכם עליכם לדווח עליו למס ההכנסה, רווחים כאלו יכולים להיות ממכירת נכס, ירושה, זכיה בלוטו, נדל"ן בחו"ל וכדומה. רשות המיסים בישראל מספקת הזדמנות פז לנישומים להסדרה, אנו בפירמת רו"ח שטיינמץ עמינח ושות' בעלי ניסיון רב בנושא גילוי מרצון ממבצעי הגילוי מרצון הקודמים שאפשרה המדינה, נסייע לכם בכל הקשור להליך הגילוי מרצון החדש בשנת 2024, כך שאתם תקבלו את תוצאת המס המיטבית עבורכם.

גילוי מרצון דואלי בין שתי מדינות

העולם היום מאוד מקוון ומקושר בין מדינות שונות, לעיתים קיים מצב בו הגילוי מרצון הינו לגבי שתי מדינות, (גילוי מרצון דואלי), לדוג': אזרחי ישראל בעלי הכנסות בארה"ב, עליכם לדווח הן בישראל והן בארה"ב ובנוסף ולא פחות חשוב, עליכם לדעת כיצד לשלם את המס באותן המדינות בהתאמה לאמנה בין המדינות, לדוגמא: נישום אינו יכול לשלם את חבות המס בארה"ב כאשר בהתאם לאמנה בין ישראל לארה"ב מגיע התשלום לרשויות המס בישראל, כלומר, אזרח ישראלי אמור לשלם את המס קודם בישראל ובמידה וקיים הפרש, את ההפרש בלבד יצטרך לשלם לרשויות המס בארה"ב, אנו בפירמת שטיינמץ עמינח ושות' מספקים לקהל לקוחותינו שירות גילוי מרצון דואלי רב מדינתי הן בארה"ב והן במדינות נוספות.

  • במידה ופלוני מגלה בהליך גילוי מרצון על הכנסותיו לרשויות מדינה אחת, קיים שיתוף פעולה עם המדינה השניה, הרשויות של מדינה א', מעדכנות את הרשויות במדינה ב'. ישנה חשיבות עליונה להבנה וניסיון במיסוי בין לאומי על מנת לחלק את עוגה בצורה נכונה בין המדינות. 
  • במידה וישלם פלוני 100% מחבות המס במדינה אחת ולא שילם כלל במדינה אחרת, למרות שעל פי החישובים היה צריך לשלם 70% בלבד במדינה אחת ועוד 30% במדינה השניה, הפעולה אינה נכונה ועדיין לא נסגר החשבון כראוי מול כל הרשויות. 
  • במידה ופלוני מעוניין להנזיל כסף בבנק, לא יוכל לעשות זאת אלא אם קיימים אצלו אישורים לדיווח מלא בשתי המדינות.

שימו לב: נוהל גילוי מרצון 2024 מתיחס גם לרווחים שלא דווחו ממטבעות קריפטוגרפיים מכל סוג

גילוי מרצון למטבעות דיגיטליים (קריפטוגרפיים)

אם אתם נמנים בין אלו שהעלימו הכנסות ממטבעות קריפטוגרפיים או שלא הספיקו לדווח לרשות מס ההכנסה אודות הארנק הדיגיטלי שלכם זה הזמן עבורכם לבצע הליך גילוי מרצון ולמעשה לדווח לרשויות על רווח קיים בביטקוין (Bitcoin), איתריום (Ethereum) או כל מטבע קריפטוגרפי (Cryptographic) אחר.

בשנים האחרונות מטבע הביטקוין עלה באחוזים גבוהים ובעלי מטבע זה ומטבעות רבים נוספים נהנו מעליה נאה בשווי הכספי של אותם מטבעות שבבעלותם, רשות המס בישראל דנה בשאלה האם מטבע וירטואלי הינו מטבע לכל דבר ועניין או שמע מדובר בנכס, שהרי אם מדובר על מטבע לכל דבר ועניין, לא קיימת חבות מס בגין הפרשי שער המטבע, אך במידה ומדובר על נכס, וערכו של נכס זה עלה, ועל בעל הנכס לשלם מס רווח הון בשיעור של 25%.

רוצים להכניס את הכסף הוירטואלי שלכם לישראל? באמצעות גילוי מרצון לרשויות המס תוכלו להכניס את הכסף שלכם לישראל, בנוסף רשויות המס בישראל יודעות באמצעות הטכנולוגיות המתקדמות בהן הן משתמשות לזהות ארנקים קריפטוגרפיים חשודים ולמעשה באמצעות גילוי מרצון תוכלו להסדיר את הנושא ולהוריד את האבן מליבכם. על מנת לדווח כראוי בתחום הקריפטו, יש להיות בעל מומחיות ואמצעים טכנולוגיים מתאימים כדי לנתח מהו הרווח האמיתי היות ובמידה ויש לאדם מספר ארנקים, מעבר של כסף בין ארנקים, יש לקזז בין ההמרות ולהבין בכל שיטות החישוב. לנו בפירמת שטיינמץ עמינח ושת' הידע והטכנולוגיה המתאימה לגילוי מרצון למטבעות קריפטוגרפיים.

מיסוי מטבעות קריפטוגרפים הינו נושא מורכב היות ובשונה מחשבון בנק, לא תמיד קיימים רישומים מסודרים על רווחים או הפסדים בארנק הדיגיטלי, בנוסף לכך, יתכן ולפלוני מספר ארנקים דיגיטלים, טרנזאקציות שונות כגון קניה באמצעות הארנק הדיגיטלי, מכירה, המרת מטבע קריפטוגרפי למטבע קריפטוגרפי מסוג אחר, משיכה של כסף, עליית שער או ירידת שער וכו'.

באמצעות הליך גילוי מרצון למס ההכנסה תוכלו להסיר את הדאגות המיותרות וסופסוף לדווח כראוי למס ההכנסה על ההכנסות מהמטבעות הדיגיטליים שלכם.

לחצו למידע מלא בנושא מיסוי מטבעות קריפטוגרים ומימושם

צפו בראיון של רו"ח ועו"ד שמוליק הירשפלד מתראיין בגלובס בנושא גילוי מרצון הקודם

למי מגישים את נוהל גילוי מרצון במס הכנסה?

בקשות לגילוי מרצון יוגשו לסמנכ"ל בכיר ברשות המיסים והוא גם הגורם היחיד שמוסמך לאשר בקשה זו. על הבקשה לכלול את כל המידע והמסמכים הרלוונטיים ואליהם יצורף טופס בקשה חתום על ידי המבקש. היה והבקשה תאושר, היא תועבר לגורם הרלוונטי (למשל פקיד שומה או מנהל מיסוי מקרקעין). אלה יקבעו את סכום המס שיש לשלם, כולל הצמדה, ריבית וקנסות במידה ויהיו, ואת מועד התשלום עבור חבות המס. נוהל גילוי מרצון פורסם לראשונה בשנת 2005. בשנת 2014, במטרה לעודד פניות, פורסמה הוראת שעה שתקפה עד סוף דצמבר 2016. בהוראת השעה הוגדרו שני מסלולים מיוחדים לגילוי מרצון. האחד מסלול מקוצר, והשני, מסלול גילוי מרצון אנונימי.

גילוי מרצון לרשויות המס בישראל - פירמת שטיינמץ עמינח ושות

גילוי מרצון אנונימי

גילוי מרצון אנונימי התאפשר במבצעי גילוי מרצון הקודמים שהמדינה פרסמה ואין וודאות כי בשנת 2024 יתאפשר גילוי אנונימי. למעשה הגילוי האנונימי אפשר פנייה להליך ללא צורך בהזדהות. המסלול היה מיועד למי שביקש לדעת מהו סכום המס בו יחויב לפני שימסור את פרטיו. נישום שבחר בגילוי מרצון אנונימי לא היה צריך להזדהות בעת הגשת הבקשה וההזדהות נעשתה, אם בחר בכך, לאחר קביעת השומה לתשלום.

גילוי מרצון במסלול מקוצר

המסלול המקוצר היה מיועד לגילוי מרצון בסכומי הון נמוכים יחסית והוא אינו איפשר הגשת בקשה אנונימית, גילוי מרצון מקוצר היה נכון ורלוונטי במבצעי גילוי מרצון הקודמים ולא קיימת וודאות כי ימשיך להיות רלוונטי גם בשנת 2024. ניתן היה להגיש בקשת גילוי מרצון מסלול מקוצר במידה וסך ההון המעורב בבקשה אינו עלה על 2 מיליון ₪, וחבות המס הנובעת ממנו לא הייתה יותר מחצי מיליון ₪.

לוגו משרד רוח שטיינמץ עמינח ושות

במשרדנו, שטיינמץ עמינח ושות', טובי המומחים עם ניסיון רב שנים בנושא נוהל גילוי מרצון על מגוון מסלוליו לאורך השנים, גילוי מרצון בישראל, בארה"ב ובמדינות נוספות. רוצים לקבל פרטים מדוייקים וספציפים עבור עסקכם או עבורכם?

מלאו פרטים לחזרה או חייגו אלינו

נשמח לעמוד לשירותכם

שאלות נפוצות ותשובותיהן בנושא גילוי במרצון

גילוי מרצון הינו הליך שניתן ע"י רשויות המדינה והוא מאפשר לרואה החשבון להגישו לפקיד שומה במס הכנסה וברשויות המדינה הנוספות, באמצעות הגשת גילוי מרצון, מעלימי מס אשר לא דיווחו כראוי על הכנסותיהם יכולים להסדיר ולהגיש את הדיווח למס ההכנסה כראוי, במדויק ומיוזמתם וכמובן לשלם את חבות המס.

בהחלט! כל אזרח ישראלי חייב לדווח על כלל הכנסותיו ללא יוצא מן הכלל (מהארץ, מחו"ל, בקריפטו) לרשות מס ההכנסה. אי דיווח אמיתי ומלא מהווה עבירה חמורה שדינה עלול להיות מאסר בפועל!

נישומים שלא דיווחו כראוי לרשויות על כלל הכנסותיהם נהנים פעמיים: פעם ראשונה עבור הלבנת ההון השחור שאותו צברו, ופעם שניה מאי נקיטת הליך פלילי נגדם ואי עמידה לדין.

בעיני רשות מס ההכנסה ומע"מ לא קיים הבדל בין מעלימי מס במזיד או כאלו שפשוט לא שמו לב. החוק זהה לגבי שני המקרים.

יתכן מצב בו הגילוי מרצון תקף לגבי שתי מדינות, (גילוי מרצון דואלי), אזרח ישראלי שהוא גם אזרח אמריקאי או מחזיק גרין קארד אמריקאי (לצורך הדוגמא) וקיימות לו הכנסות בארה"ב ובישראל או אפילו הכנסות רק מאחת המדינות, מחוייב לדווח בשתי המדינות ולשלם מס בשתי המדינות, ישנה אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארה"ב, וחלוקת תשלום המס צריכה להתבצע בצורה הנכונה על פי אמנה זו.

בעקבות מלחמת חרבות ברזל, החל מתאריך 07/10/23 המדינה נכנסה לגירעון שהולך וגובר מיום ליום ולכן החליטה המדינה לצאת למבצע גילוי מרצון 24 כפי שהיה בעבר בשנת 2019 ובשנת 2016. המדינה צופה כי הכנסותיה בעקבות גילוי מרצון 24 תהיינה כמיליארד ש"ח לקופת המדינה.

מבצע גילוי מרצון 24 עדיין אינו נכנס לתוקף (נכון ל-07/24) אך אנו בפירמת רו"ח שטיינמץ עמינח ושות' בעלי ניסיון של מאות גילויי רצון לרשויות המדינה יכולים לומר כי אין טעם להמתין! אנו ממליצים ליצור קשר, לרכז את המסמכים ואת ההכנסות ולא להמתין. כאשר אנו מדווחים (גם ללא מבצע רשמי) פקידי השומה במס ההכנסה יודעים לקדם את הגילויים, לבצע גבייה ולהסיר את העבירה הפלילית בראש ובראשונה. 

בוודאי! באמצעות גילוי מרצון לרשויות המס תוכלו להכניס את הכסף שלכם מהארנקים הדיגיטליים לבנק בישראל. רשויות המס בישראל יודעות באמצעות הטכנולוגיות המתקדמות בהן הן משתמשות לזהות ארנקים קריפטוגרפיים חשודים ולמעשה באמצעות גילוי מרצון תוכלו להסדיר את הנושא ולהוריד את האבן מליבכם. אם השקעתם בביטקוין והרווחתם זה מעולה. כל שנותר הוא לדווח, לשלם חבות מס ולהינות מהרווח שלכם באופן לגיטימי לחלוטין, מבלי להסתתר ומבלי לעמוד לדין.

גילוי מרצון אנונימי התאפשר במבצעי גילוי מרצון הקודמים שהמדינה פרסמה בשנת 2019 ובשנת 2016, לא קיימת וודאות כי בשנת 2024 יתאפשר גילוי אנונימי. למעשה הגילוי האנונימי אפשר פנייה להליך הגילוי ללא צורך בהזדהות.

גילוי מרצון מקוצר היה נכון ורלוונטי במבצעי גילוי מרצון הקודמים ולא קיימת וודאות כי ימשיך להיות רלוונטי גם בשנת 2024. המסלול המקוצר היה מיועד לגילוי מרצון בסכומי הון נמוכים יחסית והוא אינו מאפשר הגשת בקשה אנונימית.

להרשמה לניוזלטר