בעולם העסקים בישראל, כשמתכננים לפתוח עסק חדש או לעבוד כעצמאיים, ייתכן ואתם מתלבטים בין סוגי הפעילויות השונות ואינכם בטוחים מה מתאים יותר עבורכם. בין אם מדובר בסקטור המזון, תיירות, ביטוח או סקטור אחר, תכננתם וחשבתם על כל הפרטים אך בנושאי המיסוי והרישום של העסק שלכם ברשויות המדינה, אתם כנראה קצת פחות מתמצאים. האם להרשם כחברה בע"מ, עוסק מורשה או פטור? מה ההבדלים בהיבטי המס ומה עדיף לכם? כל זאת ועוד כאן לפניכם
ההבדלים העיקריים בין עוסק מורשה לחברה בע"מ
נעמוד ראשית על ההבדלים בין המקרים:
-
עוסק פטור – עצמאי שאינו גובה מע"מ (מס ערך מוסף) מלבד מקרים מסויימים והינו פטור מהגשת דיווחים חודשיים או דו-חודשיים למע"מ. סכום המחזור השנתי לא עולה על 107,692 (נכון לשנת 2023) מחזור שנתי, לא רווח שנתי!
-
עוסק מורשה – עצמאי אשר מחזור השנתי שלו גבוה מ-107,692 ש"ח (נכון לשנת 2023), ו/או שעיסוקו מפורט בחוק המע"מ, לדוג': רואה חשבון, עורך דין, פסיכולוג ועוד
-
חברה בע"מ – חברה בערבון מוגבל, תאגיד או ארגון בעל אישיות משפטית נפרדת מבעליה, המאוגד למען מטרה משותפת, הפקת רווח, ברוב המקרים.
הבדלים עיקריים בין היישויות
בהקשר של פתיחת חברה בע"מ ועוסק מורשה, ישנם הבדלים משמעותיים, ננסה לספק מידע שיעזור להבין את האפשרויות השונות ולבחון איזו מהן תהיה הכי טובה עבור הצרכים שלכם.
-
ישות משפטית - עוסק פטור או עוסק מורשה, משייך את בעל העסק כחלק אינטגרלי מהעסק, בשונה מחברה בע"מ, שם החברה היא ישות משפטית עצמאית, נפרדת מבעלי החברה. בחברה בע"מ, בעלי החברה הם בעלי המניות שלה, ומעצם הגדרת הפעילות כחברה בע"מ, אין אחריות משפטית על בעלי המניות.
-
ביטוח לאומי - בעלי חברה בע"מ יחויבו בדמי ביטוח לאומי רק עבור המשכורת שהם מושכים מהחברה. משיכת יתרת הרווחים של החברה בתור דיבידנד פטורה מביטוח לאומי, לעומת עוסק פטור, שם בעל העסק מחוייב בתשלום ביטוח לאומי עבור כלל הכנסותיו בשיעור מלא,
לחצו כאן לצפיה בשיעור דמי הביטוח באתר ביטוח לאומי
-
הנפקה - חברה בע"מ ניתנת להנפקה בבורסה ובנוסף ניתן למכור חלק ממנה בעוד שלעוסק מורשה לא קיימת האפשרות.
-
רישום - בעד שעוסק מורשה הוא למעשה כל אדם אשר החליט להיות עצמאי ונרשם ברשויות המס, כשמדובר על חברה בע"מ יש לרשום את החברה ברשם החברות.
-
מספר ח"פ - חברה בע"מ מקבלת מספר חברה (ח"פ) ותעודת התאגדות, עוסק מורשה מקבל מספר עוסק, שהוא מספר למעשה מספר תעודת הזהות שלו.
-
דו"ח שנתי - עוסק מורשה מחוייב בדו"ח שנתי לעצמאי בעוד שחברה מחוייבת בהגשת דו"ח שנתי ומאזן.
-
הכרה בהוצאות - קיים שוני בהכרת הוצאות שונות בין חברה לבין עוסק מורשה, לדוג' הוצאות רכב למורשה עומדים על 45% ולחברה בע"מ 100% הכרה בהוצאות רכב למס בכפוף לזקיפת שווי שימוש רכב לעובדים שהרכב מוצמד אליהם.
אנו במשרד רו"ח שטיינמץ עמינח ושות' מזמינים אתכם ליצור קשר על מנת לבחון את האפשרויות לפתיחת עסק חדש ורישומו ברשויות המדינה.
לחצו כאן למילוי טופס מהיר או חייג 077-7700000
מתי כדאי לעוסק מורשה להפוך לחברה בע"מ?
לרוב, העסקים בישראל נפתחים כעוסקים מורשים או פטורים, בהמשך הדרך ובמידת הצורך הופכים לחברה בע"מ. אז מתי כדאי לבצע את השינוי אם בכלל?
ריכזנו כאן מספר יתרונות בהקמת חברה בע"מ, ומתי למעשה ייתכן ונמליץ על חברה בע"מ על פני עוסק מסוג אחר (יש להתייעץ עם רו"ח מומחה היות וכל מקרה לגופו וההמלצות משתנות בהתאם)
-
עסק בעל סיכון כלכלי גבוה – ישנם עסקים הכוללים הוצאות גבוהות ביותר אשר עלולות לגרום לקריסה של העסק, לדוגמא תחום המזון, מסעדות וכיוצא בזאת. נושים עלולים לדרוש גם את נכסיו האישיים של בעל העסק ולכן על מנת להמנע ממצב כזה, מומלץ להרשם כחברה בערבון מוגבל.
-
רווחים גבוהים לחברה – כאן מדובר על מקרה הפוך שבו העסק מרווחים סכומי כסף גבוהים מאוד וקיימת אפשרות להוריד את תשלומי המס בצורה משמעותית לרשויות ואף לביטוח לאומי כחברה. מס חברות קבוע כיום בשנת 2023 על 23%
-
בעלות על החברה, חלוקה והוספת שותף – כחברה בע"מ כל הפרטים, ההגדרות והמגבלות רשומות כבר בתחילת הדרך בתקנון החברה, תעודת ההתאגדות, חלוקת המניות וכו' כך שהרבה יותר קל ונוח לנהל הכל תחת מטריית רישום כחברה בע"מ.
אנו כאן כדי לעזור לכם בעלי העסקים לגדול ולצמוח, משרד רו"ח חשבון שטיינמץ עמיח ושות' מומחה כבר מעל ל-35 שנים בהקמת חברות בע"מ, הכנת מאזנים ודו"חות פיננסים לחברות במגוון רחב של סקטורים, ובנוסף מיסוי קריפטו, מיסוי אמריקאי, הקמת חברה בחו"ל ומגוון תחומים נוספים.
לחצו כאן למילוי טופס מהיר או חייג 077-7700000